Veranda

Aanbevolen bedrijven en leveranciers in veranda's en veradabouw

 

Veranda

Een veranda is een aanbouw aan een woning, meestal slechts een afdak steunend op houten palen. De vloer kan de bestaande vloer zijn, maar meestal is een houten vloer aanwezig die gelijk met de vloerhoogte binnenshuis doorloopt. De naam vindt zijn oorsprong waarschijnlijk in het Bengaalse woord barandah. Een met glas afgesloten veranda wordt in Nederland een serre genoemd. Een volledig afgesloten glazen aanbouw aan een woning wordt in Vlaanderen een veranda genoemd. Naast kleinere en eenvoudiger constructies bestaan er ook grote dure exemplaren die allebei dienen als extra leefruimte en binnenshuis een "outdoor-gevoel" oproepen. Varianten in de stijl van een afdak op palen worden in België eerder als overdekte terrassen benoemd. Aanpalend aan Vlaamse veranda's wordt veelal een open terras of verharding aangelegd waarop dan tuinmeubilair staat om te genieten van de buitenlucht.

 

 

Veranda Van Der Bauwhede

Al onze veranda's zijn op maat van uw woning Onze expert maakt een offerte op basis van uw huis en wensen, waardoor u niet teveel betaalt en deze ook naadloos aansluit op uw woning. Wilt u een veranda of pergola laten bouwen? Of bent u op zoek naar verduisterende screens voor uw veranda? In West-Vlaanderen bent u bij Van Der Bauwhede aan het goede adres. Dankzij onze jarenlange ervaring en getrainde medewerkers vertrouwt u telkens weer op de beste service. En op de knapste terrasoverkapping, veranda-aanbouw of glazen deuren.


Energieprijzen vergelijken

De Mooiste Veranda

Download onze veranda brochure en bekijk de exclusieve ontwerpen van All Seasons. Elke veranda van All Seasons heeft een unieke stijl en getuigt van onberispelijk vakmanschap. Laat je inspireren door onze mooie realisaties met foto en tekst en kies uw favoriete stijl. Vul het formulier in en download meteen onze brochure. Deze brochure werd al 7.200 keer gedownload.

 

 

VINCK aluminium woonveranda's - Een voltreffer in elk seizoen

Een warme gezelligheid van winter tot zomer. Altijd even stralend met een veranda van Vinck. Voor een veranda zijn er verschillende mogelijkheden, aangepast aan uw persoonlijke smaak en stijl. We bouwen een verlengstuk van woning van traditionele veranda’s tot victoriaanse tuinkamers. Hiermee kan u bijvoorbeeld uw keuken of living een nieuwe klassevolle dimensie geven. Onze pergola’s worden op dezelfde manier opgebouwd als veranda’s. Alleen is hier dan geen onderbouw van ramen voorzien. Op deze manier heeft u wel de mogelijkheid om op ieder moment de overstap te zetten van pergola naar woonveranda. U hoeft dan enkel nog de onderbouw van ramen en deuren toe te voegen.

 

Veranda VERANCO - Aluminium Veranda's Op Maat?

Veranco is gespecialiseerd in aluminium veranda’s. Onze keuze voor aluminium als bouwmateriaal is bewust. Het heeft drie concrete voordelen:

Volledige isolatie

De buisvormige structuur in de aluminium bouwelementen zorgt voor thermische onderbreking. De verbindingen en palen tussen het glas staan dus garant voor volledige lucht-, water- en winddichtheid.

Weinig tot geen onderhoud nodig

Uw aluminium veranda is zelfdragend, stevig en behoeft geen verf- of olielaag. Af en toe eens oppoetsen does the trick.

Esthetisch

Aluminium laat toe afwateringsgoten en spots volledig in te bouwen in het geraamte. Ook vijzen zijn helemaal aan het zicht onttrokken. Zo houdt u een perfect gestroomlijnd frame over, dat de natuur helemaal tot zijn recht laat komen.   

 
herenschoenen

Wil u vermeld worden op deze website?

Stuur ons hier een mail