Zo maak je jouw tuin alvast barbecue-proof

by Tom Cosyns Seobureau.be

Op dit moment kunnen we enkel nog smachten naar de eerste lente- en zomerdagen. Gelukkig duurt het echt niet lang meer voordat we hiervan kunnen genieten. Nog een paar maandjes en zelfs de barbecue kan weer voor de eerste keer aan. Een moment waar velen van ons enorm naar toeleven. Toch zorgt dit ook voor een logistieke uitdaging. Want hoe maak je jouw tuin barbecue-proof? Na een hele winter is het goed om hier alvast een beetje bij stil te staan. De tuin heeft nu wat extra aandacht nodig. Bovendien betekent dit ook dat je tijdens die eerste lentedag direct van de tuin kunt genieten en de barbecue aan kunt steken. En dus niet eerst nog een hele tijd opruimen en schoonmaken voordat dit mogelijk is. Met de volgende tips ben jij gelijk klaar voor die allereerste barbecue van het jaar.

De barbecue reinigen

Hygiëne is natuurlijk van essentieel belang. Zeker op de plekken waar jij je eten maakt. Wanneer de barbecue al tijden onaangeroerd in de tuin staat of misschien zelfs wel in de schuur, kan deze vies zijn geworden. Misschien ben je zelfs wel vergeten om de laatste keer goed schoon te maken na gebruik. In dat geval is het goed om alvast even wat extra aandacht aan de barbecue te besteden. Na zo’n lange tijd vraagt dit om goede schoonmaakmiddelen. Investeer daarom zeker in een kwalitatieve bbq reiniger. Op die manier bespaar je jezelf een heleboel werk en weet je zeker dat de barbecue je straks weer tegemoet glimt.

Zorg voor een afdak bij de barbecue

Ben je iemand die dol is op barbecueën en dit het liefst iedere week doet in de zomer? Dan weet je ook hoe wisselvallig de Nederlandse zomers kunnen zijn. Daarom is het enorm belangrijk om nu alvast na te denken over een mogelijke oplossing. Wat denk je bijvoorbeeld van een afdak voor de barbecue? Dit is relatief gemakkelijk te maken en zo kun je tijdens iedere weersomstandigheden aan de slag gaan. Dat wordt heerlijk genieten de komende zomer. Zorg er wel voor dat de afdak groot genoeg is, zodat jij hier ook onder kunt staan bij een regenbui. Anders profiteer je hier zelf niet zo van.

Maak de tuin gezellig

Barbecueën is pas écht een feestje wanneer de tuin ook nog eens gezellig is aangekleed. Hier kun je nu al wat voor bedenken. Schaf bijvoorbeeld nieuwe tuinverlichting aan of accessoires die tegen die tijd op tafel kunnen komen te staan. Op die manier wordt het barbecueën nog leuker om te doen. Een klein feestje voor jouw hele gezin, familie of vrienden.

In een mooie, gezellige tuin mogen bloemen natuurlijk ook niet ontbreken. Deze maken de tuin niet alleen gezelliger, maar verspreiden ook nog eens een heerlijke geur en warme sfeer. Hierdoor wordt eten in de tuin een heel stuk gezelliger, leuker en zelfs een tikkeltje romantisch. Heerlijk voor de warme zomerdagen die ons hopelijk te wachten staan.

You may also like