Interieurapps

by Tom Cosyns Seobureau.be

Je woning inrichten met 5 interieurapps

Bij het inrichten of opknappen van een woning moet je keuzes maken. Het gebruik van interieurapps kan je daarbij helpen.

Radar zet 5 handige interieurapps voor je op een rij.

Kleur en stijl

Flexa Visualizer
Welke kleuren kies je voor je woning? Ga je voor cyaanblauw of turquoise? Of heb je toch liever donkerblauw of korenbloemblauw? De Flexa Visualizer-app kan een handig hulpmiddel zijn bij het maken van kleurkeuzes. Hiervoor maakt de app gebruik van augmented reality. Daarmee is het mogelijk om verfkleuren te projecteren op de muren in je woning. Zo werkt het:

 1. Kies de gewenste kleur.
 2. Richt je smartphonecamera op de muur.
 3. Tik op je scherm op de muur die je wil verven. Je gewenste kleur is nu op de muur geprojecteerd.

Gebruikers geven aan dat de app soms onstabiel is. Het beeld begint te haperen als er objecten aan de muur hangen of voor de muur staan. Ook kan je slechts één kleur verf gebruiken waardoor je per kleur een nieuwe visualisatie moet maken. Daarnaast is het niet mogelijk om behang te projecteren. Tot slot blijft het de vraag hoe accuraat de kleuren in de app overeenkomen met de echte verf.

Palette Cam
Vind je het lastig om kleuren te combineren? De Palette Cam-app maakt een kleurenpalet dat matcht met de kleuren in je woning. Hierdoor kan je inzicht krijgen in de kleuren die goed bij elkaar passen. Zo gebruik je de app:

 1. Maak een nieuwe foto of upload een bestaande foto.
 2. Selecteer de verschillende kleuren die zichtbaar zijn in de foto.
 3. Klik op het save-icoontje.
 4. Je kunt nu jouw kleurenpalet bekijken.

Een enkele gebruiker ervaart dat de app soms moeite heeft met het herkennen van alle kleuren. Het kan dan zijn dat je niet alle kleuren in het palet kunt meenemen.

Ruimte en meten

Home Design 3D
Hoe komt een uitbouw, een extra raam of een dakkapel er uiteindelijk uit te zien? Om jouw ideeën alvast visueel vorm te geven kan je de Home Design 3D-app gebruiken. In deze app kan je jouw huis virtueel nabouwen. Hierdoor kan je toekomstige verbouwingen twee- en driedimensionaal inbeelden. Je kan een plattegrond ontwerpen, je woning meubileren of een real-time 3D-wandeling maken door het huis. Radar zet de belangrijkste functionaliteiten voor je op een rij:

 • Tik op de plattegrond om afmetingen te wijzigen of ruimtes te verplaatsen.
 • Tik linksboven op de drie streepjes voor het wijzigen van het type woning.
 • Tik links in het menu voor het toevoegen van wanden en meubilair, het wijzigen van bouwmateriaal en texturen of het aanpassen van de vloer.

Een nadeel: het is niet mogelijk om in deze gratis versie van de app meerdere verdiepingen te bouwen. Je moet hiervoor in-app-aankopen doen. Een ander probleem is dat je een ‘gemaakt’ huis niet kan opslaan, dit kan alleen in de betaalde premiumversie van de app. Hierdoor is het in de gratis versie niet mogelijk om op een later moment verder te gaan met hetzelfde project van een woning.

Magic Plan
De Magic Plan-app maakt van jouw smartphone een virtueel meetlint. De app berekent bijvoorbeeld de oppervlakte van je keuken, slaapkamer, woonkamer of badkamer, en vervolgens hoeveel vierkante meter tegels of laminaat je moet bestellen. Zo meet je ruimtes op:

 1. Kies een opgeslagen foto van jouw project of maak een nieuwe foto.
 2. Gebruik de pijlen om de oppervlakte aan te geven die je nodig hebt.
 3. Voeg de afmetingen toe.

Gebruikers geven aan het jammer te vinden dat sommige opties zijn vergrendeld in de gratis versie. Zo kun je alleen plattegronden downloaden en bekijken in 3D als je een abonnement aanschaft. Een enkele gebruiker vindt de app minder gebruiksvriendelijk omdat het programma veel buttons en menu’s heeft.  Hierdoor is het soms lastig te begrijpen hoe je de tool moet gebruiken.

Ben jij een iPhone-bezitter? Dan kan je ook de app ‘Meten’ downloaden in de App Store.

Meubels en wooninspiratie

IKEA Place
Met de IKEA Place-app kan je meubels projecteren in je woonruimte. Ook deze app maakt gebruik van augmented reality. Een nadeel: het aanbod meubilair beperkt zich slechts tot IKEA-producten. Hierdoor is het dus niet mogelijk om woonartikelen van andere bedrijven te projecteren in je woning. Zo gebruik je de app:

 1. Open de IKEA Place app.
 2. Volg de introductie zoals aangegeven.
 3. Lees het privacybeleid en klik op ‘accepteer’.
 4. Geef IKEA Place toegang tot je smartphonecamera.
 5. Kies je gewenste meubel en klik op ‘In jouw kamer proberen’. (Tip: indien je de naam van het artikel weet kan je deze intypen in de zoekbalk. Klik hiervoor op het vergrootglas-icoontje rechtsboven.)
 6. Richt je camera op de vloer.
 7. Je kunt nu het meubel neerzetten in je woning.

Enkele van deze apps werken met augmented reality. Maar wat houdt deze techniek precies in? En wat zijn de verschillen met virtual reality? Meer informatie hierover vind je hier:

https://www.elrubioloco.com – https://www.mydesiredeal.com – https://dsmbaancircuit.nl – https://www.mondoimmobiliare.eu/ – http://www.phoenix-werke.de – http://swankylinks.com – http://soneyfabrics.com – http://orangegrovemotel.com – https://www.ledinbouwspot.be – https://www.led-forum.nl – https://www.grey-blog.be – https://www.sknetblogs.be –https://www.asm-blog.com – https://www.7k31.com – http://www.hostareus.com – http://www.paddlepowerkayaks.com – http://www.stamer-reflex.com – http://www.staplijst.com – https://www.vansoncranes.com – https://www.swamp-gas.com – http://www.wacohog.com – http://www.rentmysim.com – http://www.hotel-appartementen.be – http://www.vertcerise.shop – https://www.residenzadelsole.eu – https://www.grafika-design.eu – http://aj-creatives.com/

https://infoguide.be – kmosite.be , vlaamsebedrijven.bevlaamsebedrijvengids.bedataweb.be