Badkamer inspiratie voor een kleine badkamer!

by Tom Cosyns Seobureau.be

Hoewel iedereen droomt van een grote badkamer met een los bad, een grote douche en meerdere wastafels, zijn de gemiddelde badkamers in Nederlandse woningen nou eenmaal niet enorm groot. Toch zijn er genoeg manieren om je badkamer groter te laten lijken en de ruimte optimaal te benutten. Hoe, vertellen we je in dit artikel!

Het kleurgebruik

Als eerste is het kleurgebruik in een kleinere badkamer enorm belangrijk. Hoewel zwart of een donkere kleur in de badkamer prachtig kan zijn, is dit niet de ideale kleur wanneer je badkamer aan de kleine kant is. Maak liever gebruik van lichte, neutrale kleuren zoals wit, crème en beige. Dit laat de badkamer optisch groter lijken en brengt rust in de badkamer. Wil je wel graag donker in de badkamer verwerken? Dit kun je doen door bijvoorbeeld de details in je badkamer donker te maken. Denk aan de kranen, deurknoppen en handdoekrekjes. Ook de accessoires zoals een rekje voor shampoo of een tandenborstelhouder kun je prima in een donkere kleur kopen.

Opbergruimte

Voor een kleine badkamer is het noodzakelijk om genoeg opbergruimte te hebben, zodat de badkamer niet chaotisch en rommelig wordt. Zorg voor bijvoorbeeld lades onder de wastafel en eventueel nog een kast hiernaast. Hier kun je de handdoeken en verzorgingsproducten in kwijt. Ook de producten van Beautyplaza, zoals je make-up, die je dagelijks gebruikt kun je het beste in deze lades kwijt. Plaats daarnaast een grote spiegel boven je wastafel, dit oogt namelijk alsof de badkamer doorloopt, waardoor de ruimte groter lijkt. Daglicht is ook heel belangrijk in een kleine badkamer, dus zorg ervoor dat dit er ook genoeg is.

Op maat gemaakt

Wanneer je een kleine badkamer hebt, kan het helpen om ladekasten of inbouwkasten op maat te laten maken. Zeker wanneer je gekke hoeken of muren in je badkamer hebt, kan dit helpen om dit de ruimte groter te laten lijken. Wanneer je een meubel gaat plaatsen dat eigenlijk net niet past of te groot/te klein is, zal dit je badkamer niet veel goeds doen. Een inbouwkast bespaart daarnaast een hoop ruimte in de badkamer, omdat het weinig ruimte inneemt en wel veel ruimte geeft.

You may also like