Hoe kies je het beste waterfilter voor thuis?

by Tom Cosyns Seobureau.be

beste waterfilter voor thuis

Als je dit leest, is de kans groot dat je aandacht geeft aan het instandhouden van een eigen lichamelijke gezondheid, wat boven het inrichten van de woning gaat. Wellicht wil je meer aandacht besteden aan het drinken van kwalitatief water, of misschien is er gewoon iets aan de geur van het kraanwater dat je stoort. Hoe dan ook, thuis je drinkwater filteren wordt steeds gebruikelijker, en met reden. Gelukkig zijn er genoeg betaalbare opties om thuis lekker en veilig water te verkrijgen. Een effectief waterfilter verwijdert verontreinigingen zonder rare smaken, stoffen of geuren toe te voegen. 

Waarom water filteren?

Het eerste wat je moet overwegen bij het overwegen en kiezen van het beste waterfilter voor thuis is het controleren van de kwaliteit van de waterbron. Dit kan met behulp van een TDS-meter. Als je water uit een put haalt, een regenwateropvangsysteem of dergelijke, dan maak je gebruik van ongefilterd water. Bij een dergelijke waterbron is het noodzakelijk om het water te filteren. Voor alle andere waterbronnen zoals ons kraanwater is het goed om deeltjes, kalk, chemicaliën en andere onzuiverheden eruit te filteren. Door het kiezen voor een waterfilter voorkom je tevens het kopen van flessenwater, waardoor je de productie ervan en de vervuiling voor het milieu reduceert. 

Soorten waterfilters

Afhankelijk van jouw behoeften en budget, zijn er verschillende soorten filters.

  • Actieve koolfilters

Dit filter verwijdert slechte geuren, stoffen zoals pfos en nare smaken uit het water. Koolstoffilters zijn het meest voorkomende type waterfilters. Ze zijn ook het goedkoopst. Koolstoffilters zijn goed in het verwijderen van slechte smaken, geuren en bepaalde chemicaliën uit het water. Ze zijn vooral nuttig als je water al behoorlijk schoon is. Koolstoffilters raken ook gemakkelijk verstopt, zodat ze vaker moeten worden vervangen dan andere soorten filters, wat over het algemeen een kleine investering vraagt.

  • Omgekeerde osmose filters

Verwijderen bijna alle onzuiverheden uit het water. Omgekeerde Osmose filters zijn de meest effectieve waterfilters voor het verwijderen van onzuiverheden. Ze zijn ideaal voor mensen die om medische redenen extra schoon water nodig hebben of die gevoelige smaakpapillen hebben. Deze systemen zijn echter erg duur, en ze verspillen ook veel water, dus ze zijn niet erg energie-efficiënt. Dergelijke filters zijn verkrijgbaar in systemen voor het hele huis en op de plaats van gebruik zoals bij het aanrecht.

  • UV filters

Doden bacteriën en virussen in het water. UV-filters gebruiken UV-stralen om bacteriën en virussen in het water te doden. Ze zijn een efficiënte, snelle en eenvoudige manier om schoon drinkwater te garanderen. UV-filters zijn goed voor primaire filtratie, maar ze verwijderen geen zware metalen of slechte smaak uit het water. 

Tips voor het aanschaffen van een waterfilter voor in huis

Een effectief waterfilter is zowel betaalbaar als effectief in het verwijderen van onzuiverheden uit het water en het verbeteren van de smaak. Voordat je besluit om een bepaald type filter in huis te installeren, is het belangrijk om na te denken over de kwaliteit van de waterbron, de mate waarin je water consumeert, op welke plekken in huis je schoon drinkwater wilt verwezenlijken en wat je budget is voor het realiseren van dit drinkwater.

You may also like