Tips voor het inrichten van een huis dit jaar

by Tom Cosyns Seobureau.be

Aangezien het nieuwe jaar is aangebroken, kunnen we niet anders dan nadenken over wat de nieuwe golf zal brengen. De pandemie heeft ons ook de kans gegeven om na te denken over wat het belangrijkst is in ons persoonlijke en professionele leven. En dat heeft ook gevolgen voor ons interieur. Mensen geven steeds meer de voorkeur aan comfortabel, gemakkelijk en iets dat hun persoonlijke stijl weerspiegelt in plaats van extravagante uitingen. Hier zijn enkele van de trends die in het nieuwe jaar waarschijnlijk de woninginrichting zullen domineren. Wonen in een gemeubileerde woning maakt je tot rust en zo kun je heerlijk ontspannen genieten van casino spellen.

De tips zijn onder meer:

  • Blijf buiten naar binnen halen!

Onze liefdesaffaire met groen, blauw en aardetinten is het afgelopen jaar alleen maar dieper geworden. Onderzoekers hebben aangetoond dat dicht bij de natuur staan ​​niet alleen de stemming van mensen beïnvloedt, maar ook hun gezondheidstoestand verbetert, zoals het verlagen van het stressniveau. Komend jaar zien we de opkomst van bamboe, rotan, droogbloemen en bladmotieven. Interieurs zullen koel en optimistisch zijn, maar niet koud. Terracottaverf en -materiaal zelf zijn in gebruik genomen omdat het de natuur zo goed weergeeft.

Neutralen zullen komend jaar een achterbank nemen, omdat veel ontwerpers zullen gaan experimenteren met de pantonekleur van het jaar ‘very peri’ en levendig rood met de ondertoon van blauw. Het gebruik van kleur stimuleert persoonlijke innovatie en creativiteit. We denken ook dat terracottaverf nog wel een tijdje in gebruik zal zijn. Overlappend rood helpt je om even weg te zijn van de realiteit. Monochromatische kamers kunnen binnenkomen en het zal aanvoelen als een grote gigantische knuffel.

  • De organische modus

 

Hoewel we meer tijd binnen dan buiten doorbrengen, is biofiel design in verschillende contexten naar voren gekomen, maar volgend jaar zullen we ons gaan laten inspireren door natuurlijke materialen zoals travertijn, steengoed, marmer voor gebruik in badkuipen en over achterwanden in keuken- en tv-kasten . De rauwe en imperfecte aard van deze materialen voegen ziel toe aan de kamer en passen in een rustgevende sfeer in het interieur.

 

  • ga voor vintage

 

Met het milieubewustzijn en het tekort aan nieuw aanbod, is er meer bewustzijn over upcycling. Ik denk dat het gebruik van vintage materialen en meubels de trend gaat zetten. Vintage collectie is niet alleen een duurzame en efficiënte oplossing, maar voegt ook een uniek karakter toe aan de ruimte. Door het oude te verbouwen en te gebruiken in iets nieuws, verkleinen we onze voetafdruk op de planeet en omarmen we tegelijkertijd onze rijke geschiedenis. Vintage collectie omvat niet alleen wandkleden of decoratief antiek, maar ook upcycles van meubels en gebruik van materialen zoals schapenvacht, faux pas leer.

  • speel met de rondingen

 

Een ding waar iedereen zich op heeft ingesteld, is dat interieurs net zo goed moeten aanvoelen als ze eruitzien. Het gebruik van een vrouwelijk tintje met de afgeronde detailleringselementen en kromlijnige meubelstijlen zal op de een of andere manier de interieurtrends blijven beïnvloeden. Met rondingen bedoelen we geen over-the-top, overdreven stukken, maar iets subtiels met zachte afwerkingen die gezellig en chic en toch comfortabel aanvoelen.

 

  • Slaapheiligdom

Slaapkamers hebben de afgelopen 18 maanden harder moeten werken dan ooit, voor velen van ons verdubbelen ze als thuiskantoren terwijl we navigeren vanuit huis. Voor 2022 is er een verlangen dat de slaapkamer terugkeert naar een kalm, vredig toevluchtsoord om zich terug te trekken.

Het ontwerpen van een ruimte die bevorderlijk is voor een goede nachtrust zal van het grootste belang zijn. ‘Er zal een beweging komen in de richting van het vereenvoudigen van de slaapkamer, het verwijderen van rommel en afleiding en in plaats daarvan het creëren van prachtig gestileerde bedden met zachte en uitnodigende kussens en investeringsbeddengoed’, vervolgt Amy. ‘Als het mogelijk is, zal een open raam het hele jaar door goed zijn voor uw slaapkameromgeving, evenals enkele verduisteringsgordijnen om een ​​goede diepe slaap te garanderen. Nachtkastjes moeten discreet uw bed markeren met net genoeg ruimte voor een goed boek en een glas water (geen oplaadapparaten in de slaapkamer).

 

You may also like