Wat maakt een modulaire bank zo uniek?

by Tom Cosyns Seobureau.be

 

De bank is misschien wel het belangrijkste meubel dat je in je woonkamer zult neerzetten. Je zit er ’s ochtends op om de krant te lezen, ontvangt er visite, kruipt er ’s avonds lekker op om TV te gaan kijken en valt er af en toe heerlijk in slaap voor een broodnodig dutje. Sommige mensen houden van grote banken, anderen van kleinere. Sommigen van strak, sommigen van zacht, van leer of van stof, van print of van effen. Belangrijk is in ieder geval dat een bank helemaal voldoet aan jouw wensen. Modulaire banken bieden hiervoor de uitkomst. Deze kun je helemaal aanpassen aan jouw wensen en aan het formaat van je huis. En als je morgen van gedachten verandert, bouw je je modulaire bank makkelijk weer om. Dit is het meest flexibele meubel dat je je kan wensen.

 

Wat zijn modulaire banken?

Modulaire banken worden ook wel ‘elementenbanken’ genoemd. Dat komt omdat ze uit losse elementen bestaan waarmee je eindeloos kunt schuiven en combineren. Je hebt zitelementen maar ook hoekelementen, om bijvoorbeeld een hoekbank mee te kunnen creëren. Wil je de ene dag een tweezits en de volgende dag juist een enorme hoekbank? Het kan met een modulaire bank. Je kunt de onderdelen op allerlei manieren verschuiven om zo de perfecte bank voor het juiste moment te creëren. Handig als je in het weekend veel visite ontvangt maar doordeweeks gewoon met zijn tweetjes op de bank wil ploffen. Modulaire banken zijn er in twee soorten: modulaire zitbanken en modulaire slaapbanken.

living room

Modulaire zitbanken en slaapbanken

Op modulaire zitbanken kun je heerlijk zitten, ze zijn de perfecte toevoeging aan je woonkamer. Ze nemen precies zoveel ruimte in als jij er voor over hebt. Een kleine tip, voordat je de bank aanschaft, is om in de ruimte waar je de bank wil plaatsen eens een aantal kranten op de grond te leggen in het formaat van je droombank. Zo kun je precies zien hoeveel zitelementen er in de woonkamer passen en hoeveel je met je modulaire bank kan schuiven. Om extra ruimte te besparen kun je ook voor een modulaire slaapbank kiezen. Overdag kun je op deze bank lekker een boekje lezen, en ’s avond tover je hem makkelijk om tot een bed om heerlijk in te slapen. Ook zonder logeerkamer kun je dus gasten bij jou thuis in comfort laten slapen.

 

Verschillende kleuren banken

Modulaire banken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren; van ingetogen grijs tot uitgesproken geel. Je kunt de verschillende elementen van de bank zelfs verschillende kleuren geven voor een leuk contrast. Waar je ook voor kiest, modulaire zitbanken blinken uit in je woonkamer en worden het middelpunt van de kamer. En als je na een paar jaar wat anders wil, hoef je bovendien niet te vrezen. Je zit namelijk niet aan de kleuren vast. De meeste zitelementen komen met een hoes die je simpelweg kunt vervangen. Het maakt modulaire zitbanken een enorm flexibel meubel, waar je lang plezier van zult hebben.

You may also like