Welke model buitenverlichting past goed binnen een moderne tuin?

by Tom Cosyns Seobureau.be

 

Een moderne tuin maken kost heel wat moeite. Er zijn verschillende dingen die een tuin modern maken. Het is dan wel zo leuk dat je tuinverlichting ook modern is. De tuinverlichting kun je overal op het internet vinden, maar niet alles zal bij jouw tuin passen. Er zijn verschillende manieren om de juiste lampen voor jouw tuin te vinden, zonder dat de hele tuin ineens uit één valt.

Een design van een lamp

Een buitenlamp ziet er heel anders uit dan een binnenlamp. Een buitenlamp plaatsen zal dan ook meer moeite kosten. Het is handig om naar een design van een lamp te kijken. Dit kan de vorm van een lamp zijn, maar ook de grote van een lamp. Wanneer je een kleine tuin hebt, kan het juist leuk zijn om er een wat grotere lamp in te verwerken. Op die manier zal je de tuin juist wat groter kunnen laten lijken. De kleine lampjes allemaal door elkaar kunnen het wat rommelig doen ogen.

Voor de vorm van een lamp kun je het beste bekijken wat jij mooi zal vinden. Dit is erg persoonlijk en niet iedereen vindt hetzelfde mooi. Het is handig om te bekijken wat voor een vormen er voor de rest al in je tuin staan. Als je tuin vooral bestaat uit harde vormen, kun je beter kiezen voor wat minder harde vormen in de lampen.

Waar plaats je de lamp?

Voordat je de lampen kan gaan halen, moet je eerst gaan bepalen waar je de lampen zal willen gaan plaatsen. Kies je ervoor om een lamp aan een plafond buiten te hangen of juist om de lampen in de grond te steken. De plafondventilatoren in verschillende modellen kunnen erg mooi buiten staan, maar als je geen plafond buiten hebt, zal dit al afvallen. Je zal dan voor staande lampen moeten gaan of lampen die je aan de wanden kan bevestigen.

Door met licht te spelen kun je vrij snel zien dat het een groot verschil maakt hoe je de lampen gaat plaatsen. Als je wil dat de tuin groter lijkt, is het handig om gebruik te maken van de wanden die je hebt. Dit kunnen schuttingen zijn of een buitenmuur. Op die manier kun je het optisch groter laten lijken.

three white lighted hanging lights

De kleuren van de lamp

De kleuren van een lamp kunnen uiteindelijk in het totaalplaatje een groot verschil maken. Wanneer een lamp de kleur geel heeft, zal je dit veel duidelijker zien dan zwart. Het is handig om te bekijken wat voor een kleur je wilt dat de lampen in je tuin hebben.

Daarnaast zal je nog kunnen kijken naar welke kleuren licht je in de tuin wilt hebben. Je kan tegenwoordig zelfs led licht in je tuin maken in alle kleuren van de regenboog. Dat is niet voor iedereen weggelegd, maar er zijn zeker wel mensen die dit zouden kunnen waarderen. Wanneer je hier niet zo van houdt, zal je kunnen kiezen voor normaal geel of wit licht.

You may also like